نورا محمدی

نورا محمدی

بیماری و آفات گیاهی,گلخانه,تغذیه گیاهان
اطلاعات تخصصی
تحصیلات

کارشناس گیاهپزشکی

خلاصه عملکرد و مهارت ها

شناسایی بیماری های گیاهی
پرورش گیاهان زینتی

این صفحه را به اشتراک بگذارید

پرسش های پاسخ داده شده

  • بیماری گیاه کاهو

    پاسخ سلام و عرض ادب. بله درست حدس زدید این عارضه یک بیماری قارچی بوده و به سفیدک سطحی یا پودری مشهور است. در این بیماری ابتدا بر روی برگ های قدیمی و بالغ، لکه های سفید پودر مانند در هر دو طرف برگ دیده شده و به مرور زمان کل بوته را درگیر می­کند. به دلیل گسترش اندام های جنسی و غیرجنسی بر روی برگ، فتوسنتز دچار مشکل شده و گیاه از بین می­رود. از راه های جلوگیری این بیماری می­توان به موارد زیر اشاره کرد: انتخاب ارقام مقاوم، پایش مداوم برگ های کاهو به ویژه برگ های زیرین که قابل رویت نیستند، تهویه ی مناسب و افزایش جریان هوا (در گلخانه)، استفاده از آبیاری قطره ای در جلوگیری از کاهش رطوبت برگ، ضدعفونی کردن بذور با ترکیبات مس و استفاده از قارچ کش هایی همانند توپاس یا محلول بردوفیکس ، پیشنهاد می­شود. لازم به توضیح است در صورت استفاده از سم توپاس دوره کارنس 20 روزه نیز حتما باید رعایت گردد.

  • بدشکل شدن برگ سیکاس

    پاسخ

    سلام دوست عزیز.

    برگ های گیاه شما به دلیل کمبود نور به این شکل دراومده. با توجه به عکسی که ارسال کردین، مکان گیاه شما اصلا مناسب نیست. این گیاه به نور زیاد و غیرمستقیم، مثلا از پشت پنجره و فیلتر شده با پرده، با فاصله 50 تا 60 سانتیمتری نیاز داره. برگ های طویل شده رو هرس کنین و منتظر تشکیل برگ های جدید باشین و تا جایی که امکان داره، مکان گیاه رو تغییر ندید و از وسایل گرمایشی و سرمایشی فاصله داشته باشه.

    سربلند و پیروز باشید.

  • سیاه شدن برگ و خوشه انگور

    پاسخ

    سلام وقت بخیر دوست عزیز.

    گیاه شما دچار بیماری پوسیدگی سیاه انگور شده و عامل اصلی بیماری یک گونه قارچی است. همانطور که اشاره کردید این بیماری در سال های قبل بوده ولی امسال شیوع بیشتری پیدا کرده و این شاید به علت ضعیف شدن گیاه شما، کمبود مواد غذایی و شرایط آب و هوایی باشه. در ابتدا شما باید میوه ها و برگ های آلوده را هرس و از مزرعه خارج کنین. از سمومی مانند بردوفیکس جهت سمپاشی استفاده کنین.

    برای جلوگیری از شیوع بیماری در فصل آینده باید خاک تاکستان بطور کامل شخم یا بیل زده بشه تا عوامل زمستانگذارن بیماری در اعماق خاک دفن بشن. علف های هرز نزدیک گیاه کاملا حذف شده و شاخه هایی که نزدیک زمین قرار دارن، باید حذف یا بر روی داربست قرار بگیرن. هرس اصولی موجب عبور جریان هوا و رسیدن نور خورشید به گیاه شده و احتمال ابتلا به بیماری را کاهش می­دهد.

  • زرد شدن برگ های پتوس

    پاسخ

    درود خدمت شما دوست عزیز.

    معمولا پتوس با گذشت زمان و افزایش رشد، برگ های پایینی شروع به زرد شدن میکنه و برگ های جدید جایگزین میشه و این مورد کاملا طبیعیه. اما در مورد گیاه شما، اگر گیاهتون در مکان پرنوری قرار داشت و الان به یک مکان کم نور منتقل شده، زرد شدن برگ ها به دلیل شوک وارد شده به گیاه اتفاق افتاده. چون گیاه پتوس به نور زیاد و غیرمستقیم احتیاج داره و انتقال به یک مکان کم نور باعث مشکلاتی مثل زرد شدن برگ میشه.

    معمولا نزدیک در ورودی به علت باز و بسته شدن مداوم، گیاه در معرض جریان هوای سرد قرار میگیره و این شوک تاثیر بدی روی گیاه گذاشته و برگ های گیاه زرد و بیحال می­شوند. پس گلدون رو به مکان گرمتر و دور از جریان باد قرار بدین.

    یکی دیگر از عوامل زرد شدن برگ پتوس، میزان آبیاری در گیاه است. آبیاری زیاد و بیش از نیاز گیاه، باعث میشه ریشه دچار خفگی بشه و قسمتی از ریشه از بین بره و نتیجه آن، زرد شدن و ریزش برگ ها خواهد بود. اگر گلدان شما زهکش خوبی نداره و خاک گلدان سنگین و دارای رس زیادی است، در قدم اول باید گلدان با خاک مناسب پتوس که شامل دو واحد شن، یک واحد پیت ماس، یک واحد خاک برگ پوسیده یا کمپوست، عوض بشه تا آب اضافه به راحتی از گلدان خارج شده و مشکلی برای ریشه به وجود نیاد. حتما وقتی خاک گیاه کاملا خشک بود آبیاری انجام بشه. البته آبیاری کم نیز همین مشکل رو ایجاد میکنه چون گیاه احساس خطر کرده و برای خارج شدن از شوک کم آبی، قسمتی از برگ های خود را از بین برده تا انرژی لازم برای زنده موندن رو حفظ کنه. پس شما باید خاک گلدان رو بررسی کنین و مشکل رو برطرف کنین.

    در مورد سوال دوم، معمولا علائم کمبود با یک الگوی مشخص در برگ ظاهر میشه، مثلا کمبود ازت یا نیتروژن در برگ های پایین و به شکل سبز ماندن رگبرگ و زرد شدن پهنک برگ خواهد بود یا کمبود عناصر ریز مغذی با زرد شدن تعدادی از برگ های جوان رخ میده.  معمولا برای پتوس در ماه های گرم هر دو هفته یک بار و در ماه های سرد هر ماه یک بار، کود گیاهان آپارتمانی (NPK) با نسبت های مساوی (10:10:10) برای گیاه استفاده میشه.

    امیدوارم با بررسی مسائل گفته شده مشکل گیاه رو رفع کنین و دوباره طراوت به گیاه شما برگرده.

  • شرایط نگهداری گل لیندا

    پاسخ

    سلام خدمت شما دوست عزیز.

    گیاه لیندا یا پافیلی یک گیاه بومی مناطق گرمسیری بوده و به نور و حرارت تقریبا زیادی احتیاج داره. نور به صورت غیرمستقیم بهتر است به گیاه داده بشه. اگر پنجره شما خیلی نورگیره بهتره از پشت پرده این نور به گیاه برسه. مناسب ترین دما 18 تا 25 درجه بوده و در فصل سرد 10 تا 13 و در تابستان حدودا 22 درجه دمای خوبی برای این گیاه است. از نکات مهم نگهداری آبیاری گیاه شماست. به دلیل داشتن ساقه توپر، توانایی نگهداری آب زیادی داره و آبیاری بیش از حد باعث پوسیدگی و از بین رفتن گیاه میشه. همواره زهکش گلدان رو بررسی کنین تا آب اضافه خارج شود. قسمت پایینی ساقه حتما باید از خاک بیرون قرار داده بشه چون بر اثر ماندگاری رطوبت از بین میره.

    از نظر تغذیه و کوددهی در فصل رشد حدودا دو بار از کودهای مخصوص گیاهان آپارتمانی همراه با آبیاری استفاده کنین و ماهی یکبار هم از کود آهن جهت حفظ شادابی گیاه استفاده بشه. تا وقتی ریشه های گیاه از قسمت زهکش خارج نشده باشد نیازی به تعویض گلدان نیست.

    موفق و موید باشید.

  • لکه های سیاه بر روی میوه زیتون

    پاسخ

    سلام و عرض ادب.

    دوست گرامی گیاه شما به دلیل وجود نوعی قارچ، دچار بیماری آنتراکنوز شده که موجب آلودگی میوه در تمام مراحل رشد خواهد شد. افزایش صدمات مکانیکی، استرس های مختلف، برداشت دیرهنگام و عدم کنترل حشرات مکنده، این بیماری را تشدید می­کنه. این بیماری توسط حشرات، باد، باران، وسایل باغبانی از درختان آلوده به درختان سالم انتقال پیدا کرده و برای مقابله با این بیماری باید قدرت ایمنی درخت را با استفاده از کودهای کلسیم، افزایش داد. شاخه های اضافی که مانع رسیدن نور خورشید به مرکز درخت هستند، باید هرس شده و علف های هرز پای درخت به طور کامل حذف بشن. هیدروکسید مس و اکسی کلرید مس خاصیت قارچکشی و باکتری کشی داشته و برای کنترل بیماری مفید هستند. استفاده از محلول بردوفیکس در زمان های مختلف مانند قبل از تورم جوانه، بعد از ریزش گلبرگ، در زمان تشکیل میوه و در صورت وقوع تگرگ و باران شدید، در کنترل بیماری موثر است.

    موفق و پیروز باشید.

  • ریزش برگ گیاه فیکوس

    پاسخ

    سلام خدمت شما دوست محترم.

    دوست عزیز در مورد تغذیه گیاه چیزی نگفتین و احتمال کمبود تغذیه و نیاز کودی در گیاه شما دیده میشه. حتما در فصل رشد باید هر ماه یکبار با کود مخصوص گیاهان آپارتمانی کوددهی انجام بشه تا گیاه توانایی رشد جدید داشته باشه. با توجه به عکس گلدان پلاستیکی شما بسیار کوچک بوده و باید به یک سایز بزرگتر منتقل بشه. تغییر ناگهانی در شرایط نورگیری هم میتونه عامل دیگه ای برای ریزش برگ باشه. اگر نور محیط خیلی کم یا خیلی زیاد باشه گیاه دچار شوک و ریزش برگ میشه. از زهکش گلدان هم بازدید کنید و مطمئن بشید که آب اضافه خارج میشه. اگر روی سطح برگ علائمی مثل چسبناک بودن، لکه های قهوه ای، لکه های گرد زرد، سوختگی، سفیدک، تار عنکبوت مشاهده نکردید پس عامل بیماری وجود نداشته و گیاه به دلیل شرایط نامساعد محیطی به این شکل در اومده.

    موفق و پیروز باشید.

  • لکه های جوش مانند بر روی میوه های مرکبات

    پاسخ

    درود خدمت شما.

    با توجه به عکس شما و توضیحاتی که دادین، درخت شما دچار بیماری شانکر باکتریایی شده و با ادامه روند بیماری، برگ و میوه قبل از موعد ریزش کرده و سرشاخه ها کاملا خشک می­شوند. معمولا زخم های ایجاد شده به درون گوشت نفوذ نکرده ولی از نظر ظاهری، موجب کاهش کیفیت میوه خواهد شد. این بیماری از طریق وزش باد، حشرات ناقل، وسایل آلوده، از درختی به درخت دیگر سرایت می­کند. بنابراین می­توان با کاشت درختان بادشکن، از انتقال بیماری در سال های بعد جلوگیری نمود. اجتناب از کوددهی بیش از حد و در زمان نامناسب، هرس کامل شاخه های آلوده، جمع آوری علف های هرز، بیل زدن پای درخت، انتقال بیماری را کاهش می­دهد. . برای کنترل بیماری در شرایط اقلیمی مناطق آلوده لازم است درختان بیمار 4 تا 6 دفعه با مخلوط بردو (به نسبت 1.2.2) یا دیگر محلول های مسی (مانند اکسی کلرور مس یا سولفات مس به میزان 5/2 گرم در لیتر) سمپاشی شوند. سمپاشی نوبت اول در زمان تورم جوانه (قبل از باز شدن گل)، سمپاشی دوم پس از ریزش گلبرگ ها، سمپاشی های بعدی به فاصله 2 تا 3 هفته انجام می­گیرد.

  • بیحالی گیاه پیله آ

    پاسخ

    سلام و عرض ادب.

    مشخصاتی که اعلام کردین در واقع نشان دهنده کمبود نور در گیاه و تلاش گیاه شما برای رسیدن به منبع نور بوده. این مشکل قابل حل بوده و گلدان را به منطقه پرنور ببرید. البته یادتان باشد که منظور از پرنور، نور مستقیم آفتاب نبوده بلکه به صورت غیرمستقیم باشه. برای پرپشت شدن گلدان، نوک ساقه ها را چیده تا به جوانه های جانبی اجازه رشد داده بشه. آبیاری گیاه رو حتما بعد از خشک شدن خاک گلدان انجام بدین.

    موفق و پیروز باشید.