بی حال شدن گیاه دیفن باخیا

مرجان محمدی 1590 بازدید

سلام وقت بخیر. برگ های گیاه دیفن باخیای من دچار مشکل افتادگی، شل شدگی و بیحالی شده. من هفته­ای دوبار آبیاری انجام میدم. لطفا مشکل رو بررسی کنین و بگین که چه کاری برای سرحال شدنش انجام بدم؟

مهندس نسیبه گلبراری

کارشناس (بیماری و آفات گیاهی,گلخانه,تغذیه گیاهان)

سلام دوست عزیز. برای بررسی مشکل باید چند نکته بررسی بشه. معمولا گیاه در برابر مشکلات، واکنش خودش را به صورت های مختلفی نشان میده. زرد شدن و بیحال شدن برگ­های دیفن باخیا هم یکی از واکنش­های گیاه نسبت به شرایط نامساعده.

استرس رطوبت: اولین مساله بررسی میزان آبیاری و نیاز آبی گیاه شماست. آب دادن زیاد مثل آب دادن کم، هر دو باعث زرد شدن و بیحال شدن برگ میشه. پس در قدم اول خاک گلدان را بررسی کنین و اگر خیلی خیس بود، آبیاری را کمتر کرده و اگر خیلی خشک بود، لازم است دفعات آبیاری را بیشتر انجام بدین. زهکش گلدان هم باید مناسب باشه و آب اضافه را به طور کامل خارج کنه.

استرس آب و هوا: دیفن باخیا گیاهی نسبتا حساس به سرمات و بهترین دمای رشد 15 تا 25 درجه است. با عوض شدن فصل و وجود هوای سرد، بهتر است گیاه در ناحیه­ نورگیر خانه و محلی که جریان هوای سرد نداره، گذاشته بشه تا از شوک سرمایی نجات پیدا کند. گیاه در دمای هوای زیر 10 درجه بسیار آسیب پذیر و در صورت انتقال دیرهنگام، تمام برگ ها زرد شده و از بین میره.

نور مناسب: گیاه دیفن باخیا نباید در معرض نور مستقیم قرار بگیره و بهتر است نور بعد از گذشتن از یک فیلتر مثل پرده اتاق، در به گیاه برسه، چون نور خیلی زیاد باعث سوختگی و زرد شدن گیاه شده و اگر گیاه در نور کم قرار داده بشه، برگ های گیاه حالت علفی و طویل پیدا کرده و زیبایی خود را از دست میده.

کمبود عناصر غذایی: به دلیل برگساره­ای بودن این گیاه، یکی از علل زرد شدن برگ­ها کمبود عناصر غذاییه. این گیاه نسبت به کمبود عناصر غذایی تقریبا حساس بوده و هر ماه باید از کود NPK (10:10:10) به صورت منظم استفاده بشه. البته حتما یادتان باشه وقتی گیاه دچار بیماری های قارچی یا ویروسی شده، نباید کوددهی انجام بگیره.

آفات و بیماری: به طور کلی هر آفت و بیماری دارای نشانه­هایی است که با فهمیدن این نشانه­ها، مشکل گیاه به راحتی قابل درمان خواهد بود.

اگر در زیر برگ های زرد، تار عنکبوت مشاهده کردید این نشانه بیماری کنه تار عنکبوتی است. برای حل مشکل برگ بیمار را جدا کرده و از سم کنه­کش هر دو هفته یک بار استفاده کنید.

تغذیه شته هم باعث بدفرمی، بدشکلی و زرد شدن برگ های دیفن باخیا میشه. برگ ها به دلیل ترشح عسلک توسط شته، چسبناک هستن و به راحتی شناسایی صورت میگیره. شپشک نیز علائم مشابه شته را روی برگ های دیفن باخیا ایجاد می­کنه. برای از بین بردن شته می­توان از صابون حشره­کش، محلول آب و مایع ظرفشویی و اسپری آن، بر روی برگ استفاده کرد. اگر مشکل حل نشد می­توان از سم کنفیدور به نسبت 5 سی­سی در 10 لیتر آب استفاده کرد و تمام شاخ و برگ گیاهان را اسپری نمود. هر 2 هفته باید این عمل تکرار بشه. در زمان استفاده از این سموم رعایت نکات بهداشتی و دستکش فراموش نشود.

دوست عزیز، امیدوارم با بررسی مسائلی که گفته شد و پیدا کردن مشکل، گیاهتان دوباره سالم و سرحال بشه.

لطفا دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

فایل با فرمت های ( 'gif','jpg','png', 'jpeg', 'pdf', 'mp4', 'mkv' ) قابل آپلود می باشد.
فایل های پیوست: